Sunnuntain Abu Dhabin osakilpailu merkkaa usean F1-uran päättymistä. Yhteensä neljä kuskia ajaa toistaiseksi viimeisen kilpailunsa kuninkuusluokassa.

Näistä nimekkäin on ehdottomasti nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel. Red Bullin neljä ensimmäistä maailmanmestaruutta voittanut saksalainen eläköityy, eikä ole omien sanojensa mukaan palaamassa.

Vettel on F1-eliittiä lähes jokaisessa tilasstossa. Hän on sarjan nuorin maailmanmestari sekä toiseksi nuorin voittaja. Hänellä on kolmanneksi eniten osakilpailuvoittoja sekä neljänneksi eniten mestaruuksia. Vettel pitää nimissään myös yhden kauden voittoputkea. Kaudella 2013 mies voitti peräti yhdeksän kilpailua peräkkäin. Jos Vettel onnistuu nappaamaan palkintosijan Abu Dhabissa, olisi hän onnistunut ajamaan kärkikolmikkoon jokaisella täydellä F1-kaudellaan.

Toinen nimekäs poistuja on Vettelin entinen tallikaveri Daniel Ricciardo. Aussikuljettaja liittyy Red Bullille reservikuskin rooliin ensi kaudeksi.

Ricciardo oli parhaimmillaan F1-sarjan viihdyttävin kuski. Erityisesti miehen tyylikkäät ohitukset jäävät elämään F1-historiaan. Ricciardo nappasi urallaan kahdeksan voittoa, seitsemän Red Bullilla ja yksi McLarenilla. Mies on yltänyt palkintokorokkeelle 32 kertaa ja napannut paalun kolmesti.

Vettelin suojatti Mick Schumacher jää myös ilman ajopaikkaa. Saksalaisen kaksivuotinen taipale päättyy toistaiseksi. Legendaarisen Michael Schumacherin poika onnistui avaamaan pistetilinsä Haasilla tällä kaudella, nappaamalla 12 pistettä ennen viimeistä kilpailua. Top 5 sijoitusta ei tilille toistaiseksi napsahtanut. Tuoreiden raporttien mukaan Schumacher on korvaamassa Nyck de Vriesin Mercedeksen varakuljettajana.

Viimeinen lähtijä on Nicholas Latifi. Kanadalainen liittyi sarjaan kaudella 2020 ja onnistui kirjauttamaan tililleen yhdeksän MM-pistettä.