Alfa Romeon Valtteri Bottas oli yksi Singaporen liukkaan katurännin selviytyjistä sunnuntaina.

15:nnestä ruudusta matkaan lähtenyt suomalainen taisteli kilpailun loppupuolella tiukasti pistesijasta, mutta auton vauhti ei lopulta yksinkertaisesti riittänyt.

Singaporen kosteus sekä lämpö saivat myös Bottaksen hikoilemaan tosissaan ja kilpailu oli fyysisesti todella rankka.

– Oli aika pitkä kisa, että sai vääntää ihan alusta loppuun. Ei ollut paljoa hetkiä, että olisi pystynyt hengähtämään. Koitettiin, mutta ei tullut kuitenkaan pisteitä, että ei ollut kovin isoista jutuista kiinni. Takaa, kun lähtee, niin tarvitsee hieman tuuria, että pääsee korkeammalle, kommentoi Bottas Viaplaylle.

Suomalainen kertoi viimeisen stintin pehmeimmällä renkaalla olleen riskin arvoinen veto ja aluksi Alfa Romeon kyyti vaikutti hyvältä. Rengas alkoi kuitenkin loppupuolella pettämään, eikä pisteistä haastaminen ollut mahdollista.

– Mun mielestä oli hyvä yrittää pienellä riskillä, että en usko, että sijoitus olisi muutenkaan kauheasti muuttunut, jatkaa suomalainen.

Singaporen osakilpailu on yksi kauden vaativimpia kuljettajille ja sateen tuoma lisämauste laittoi rattimiehet entistä tukalampaan tilanteeseen.

– Tietysti jo se, että pysyy radalla, eikä osu seiniin oli jo hankalaa. Sai olla koko kisan ajan kieli keskellä suuta, eikä ollut varaa virheisiin ja sai syöttää ihan täysillä. Oli kyllä vaikea kisa, perkasi suomalainen kisaansa.

Bottaksen haastattelun näet alla olevalta videolta.