Red Bullin kauden 2021 budjettirikkeestä johtuva rangaistus julkistettiin perjantaina.

Talli ylitti 175 miljoonan euron rajan 2,2 miljoonalla. Tämä lasketaan sääntökirjassa pieneksi rikkeeksi, joka ei johda pistemenetyksiin tai koko kaudesta hylkäämiseen.

Rike tuo kuitenkin mojovat sanktiot energiajuomatallille. Red Bullille lätkäistiin 7 miljoonan dollarin sakko sekä 10% aikavähennys seuraavan 12 kuukauden kehitystyöstä. Tämä on iso kolaus, sillä Red Bull on maailmanmestaruutensa takia jo muita perässä kehitysajassaan.

Aerodynamiikkakehitys on porrastettu niin, että edelliskauden paras talli saa vähiten aikaa tuulitunnelissa, kun taas sarjan viimeinen eniten. Maailmanmestaruuden USA:ssa varmistanut tallin kehitysaika on jo valmiiksi vain 70%. Rangaistuksen myötä Red Bull on peräti 15% seuraavaa tallia perässä

Sakko ei kuitenkaan vaikuta tallin budjettiin. FIA:n tiedotteessa kerrottiin osapuolten tehneen avointa yhteistyötä asian selvittämiseksi. Kansainvälinen autoliitto ei löytänyt todisteita vilpistä, vaan uskoo budjettiylityksen johtuneen arviointivirheestä.