Red Bullin Max Verstappen kruunattiin Formula 1:n maailmanmestariksi Japanin GP:ssä. Verstappen oli mestaruudestaan itsekin hämillään, koska yleisen sääntötulkinnan mukaan mestaruuden voittaminen ei olisi pitänyt olla mahdollista.

Verstappen voitti kilpailun Charles Leclercin jäädessä kolmanneksi. Tämän piti riittää ennen kilpailua Verstappenille mestaruuteen, mutta Japanissa ajettiin vain 50 prosenttia kierroksista keskeytyksen takia.

FIA:n säännöt linjaavat, että kisasta täytyy ajaa yli 75 prosenttia, jotta täydet MM-pisteet voidaan jakaa. Yli 50 prosentin kisoissa jaetaan puolitetut pisteet.

Puolitetuilla pisteillä Verstappenin ei olisi pitänyt matemaattisesti voittaa mestaruutta, mutta F1-sarja julisti Verstappenin kilpailun jälkeen mestariksi.

Taustalla on sääntöjen porsaanreikä, joka mahdollistaa täysien pisteiden jakamisen, jos kilpailua jatketaan vielä keskeytyksen jälkeen. Eli kilpailua ajettiin 28 kierrosta, mikä on alle 75 prosentin rajan, mutta koska kierrokset ajettiin keskeytyksen jälkeen, FIA pystyi jakamaan kilpailusta täydet pisteet.