F1-sarjan kulisseissa vellova budjettikohu on jättänyt F1-kansan pimeään tämän hetken tapahtumista. FIA:n julkaisemassa budjettidokumentissa kerrotaan, miten Red Bull on ylittänyt kauden 2021 budjettikaton.

Asiasta ei ole julkisesti puhuttu enempää kummankaan tahon kohdalla. Osapuolet neuvottelevat para-aikaa mahdollisesta jatkosta. Red Bull itse ei usko rikkoneensa budjettia, joten asiaa selvitetään.

Myös mahdollinen rangaistus on toistaiseksi vain spekulaatiota. Arvostettu moottoriurheilujulkaisu AMuS raportoi lauantain, että FIA on ehdottanut energiajuomatallille kahta rangaistusta: sakkoja sekä pienempää tuulitunneliaikaa.

Sakot ovat luonnollisesti vain muodollisuus RB:n kokoiselle tallille, mutta tuulitunneliajan pienentäminen on iso kolaus. Red Bull on todennäköisesti nappaamassa valmistajien mestaruuden, mikä rajoittaa tallin kehitysaikaa jo ennestään.

FIA on raportin mukaan lätkäisemässä peräti 25% pienennystä Adrian Neweyn johtamalle aerodynamiikkaosastolle. Normaalisti mestaruuden voittanut talli saa käyttöönsä 70% talleille annetusta tuulitunneliajasta. Verrattaen viimeiseksi MM-pisteissä sijoittunut talli saa peräti 115% aikaa käyttöönsä.

Red Bull ottaa budjettisyytöksen hyvin vakavasti. AMuS:in mukaan Red Bull -brändin omistaja Dietrich Mateschitz on mukana neuvotteluissa FIA:n kanssa.