Hyundai-kuljettaja Ott Tänak jakaa vuolaat kehut tuoreelle rallin maailmanmestarille, Kalle Rovanperälle.

Virolaiskuljettajan mukaan Rovanperä ei antanut kenellekään edes mahdollisuutta haastaa tällä kaudella maailmanmestaruudesta. Rovanperästä kruunattiin sunnuntaina MM-rallin historian nuorin maailmanmestari.

Rovanperän ylivoimainen alkukausi kantoi lopulta helposti myös kauden jälkimmäiselle puoliskolle ja jäänviileä suomalainen varmisti tittelinsä jo ennen kauden kahta viimeistä rallia.

Toyota-kuljettaja on napannut voitot Ruotsista, Kroatiasta, Keniasta, Virosta sekä viimeisimpänä Uudesta-Seelannista. Suomalaisen loppukauden lähin haastaja Tänak hehkuttaa rehdisti kilpakumppaninsa vakuuttavaa saldoa kuluvalta kaudelta.

– Sanoisin, ettei hän antanut kenellekään edes mahdollisuutta, kommentoi Tänak DirtFishille.

– Hän on tehnyt hyvää työtä ja alkukauden jälkeen hänellä ei ole ollut oikeastaan muita vastustajia kuin hän itse. Hetken näytti siltä, että voisimme päästä takaisin taistoon, mutta emme olleet lopulta lähelläkään, totesi kauden 2019 maailmanmestari.

Rovanperä oli juuri ennen tittelinsä varmistamista täyttänyt edellisenä päivänä 22 vuotta ja suomalaisella on eväät voittaa urallaan vielä useampikin maailmanmestaruus. Kahdeksankertainen mestari Sébastien Ogier näkee Rovanperällä potentiaalin napsia useampi titteli.

– Kukaan ei tietenkään tiedä, kuinka monta hän voittaa, mutta ainakin potentiaali on valtava, sanoo Ogier.

Ogier kertoo, ettei hänen uransa ole täysin verrannollinen nuoren Rovanperän uraan, sillä ranskalainen ei ollut 22-vuotiaana vielä edes koskaan istunut ralliautossa.

– Hänestä tuli mestari jo 22-vuotiaana ja minä en ollut istunutkaan ralliautossa sen ikäisenä, joten emme kilpaile samassa kategoriassa, jatkaa ranskalainen.

– Se riippuu niin monista tekijöistä. Tarvitset oikeat ihmiset ja auton sekä motivaatiota ajaa niin pitkään, mutta potentiaalia on, kehaisi Ogier.