Alpine-kuljettaja Fernando Alonson seitsemäs sija USA:n GP:ssä on palautettu.

Espanjalainen sai 30 sekunnin aikasakon Teksasin kilpailun jälkeen, kun Haas oli protestoinut Alonson auton olleen vaarallinen. Konkari oli kolaroinut aiemmin Aston Martinin Lance Strollin kanssa, mutta onnistui jatkamaan kilpailua. Alonso menetti peilinsä myöhemmin kilpailussa, mutta FIA ei löytänyt tilanteesta mitään vaaraa hetkessä tai kilpailun jälkeisissä tutkimuksissa.

Haasin raportin jälkeen tuomaristo kuitenkin yhtäkkiä totesikin auton vaaralliseksi. Alpine vastasi haasteeseen, sillä jenkkitallin valitus oli tapahtunut normaalin aikarajan jälkeen.

Asiaa alettiin puimaan torstaina Meksikon GP:n alla. Alpinen haasto Haasia kohtaan hylättiin nopeasti, mutta jupakka ei selvinnyt tällä. Ranskalaistalli käytti oikeuttaan haastaa tuomariston päätös uuden todistusaineiston turvin. Alpine sai FIA:n vakuutettua, että Haasin aikarajarike oltaisiin voitu välttää. Tämän takia protesti hylättiin.