Suorasanaisuudestaan tunnettu Fernando Alonso ei säästellyt sanojaan keskustellessaan F1-ajan vihamiehensä Lewis Hamiltonin saavutuksista.

Kaksikko ei ole tullut toimeen keskenään Hamiltonin tulokasvuoden jälkeen. Kaudella 2007 tallikavereina toimineet Alonso sekä Hamilton saivat koko McLarenin sotajalalle toista varikkopilttuuta vastaa, mikä johti Alonson lähtemiseen brittitallista. Tämän jälkeen ylistysanoja ei ole jaettu.

Tasoissa Michael Schumacherin kanssa kaikkien aikojen mestaruusmäärissä oleva Hamilton ei saa tunnustusta espanjalaiselta. Britti ei ole onnistunut voittamaan mestaruutta nyt kahtena kautena peräkkäin, mikä on viimeisen vuosikymmenen aikana poikkeus. F1-sarjan uusi kuningas, Max Verstappen on noussut mestaruusmäärissään Alonson rinnalle kahteen.

Alonson mielestä Verstappenin kaksi mestaruutta ovat paljon arvokkaampia kuin Hamiltonin seitsemän. Syyksi 41-vuotias kertoo kilpailun puutteen Hamiltonin kohdalla.

– Maxin mestaruudet ovat paljon arvokkaampia kuin Hamiltonin, Alonso aloitti hollantilaisen De Telegraphin haastattelussa.

– Minä arvostan Lewistä, mutta on täysin eri tilanne voittaa seitsemän mestaruutta, kun ainoa vastustaja on tallikaveri.

Ennen Verstappenia Hamilton hävisi mestaruuden vain kertaalleen Mercedeksellä. Kaudella 2016 Nico Rosberg vei pidemmän korren.