Brittitalli Williamsin lauantain iltapuhde ei alkanut mairittelevasti. Talli on kutsuttu tuomariston eteen ennen Japanin GP:n aika-ajoa.

Tallia epäillään käyttäneet sekasettejä medium-renkaita kuljettaja Alexander Albonin autossa. F1-sääntökirjan mukaan settejä ei saa sekoittaa keskenään. Tallin varikkotiimillä on käynyt virhe, sillä datan mukaan thaikuljettajan kilpurista löytyi kahta eri settiä keskikovaa rengasta.

Ei ole täyttä selkoa, mikä tallin rangaistus tulisi olemaan. Muutama vuosi sitten Mercedes sai 20 000 tuhannen dollarin sakot Sakhirissa, kun Lewis Hamiltonia korvannut George Russell sai autoonsa Valtteri Bottaksen renkaat. Tämä kuitenkin tapahtui kilpailussa, ei harjoituksessa.

Sakot ovat todennäköisin vaihtoehto, mutta Albonille voidaan pahimmassa tapauksessa tallin näkökulmasta lätkäistä lähtöruuturangaistus.