Kahdeksankertainen F1-osakilpailuvoittaja Daniel Ricciardo paljasti Japanin GP:n kisaviikonloppuna, että miestä ei nähdä kuninkuusluokassa tulevalla kaudella.

Ricciardon kolmivuotinen sopimus jää lyhyeksi McLarenin sekä aussin purettua sopimus aiemmin syksyllä. Ricciardo ehti viettää brittitallissa kaksi vuotta, napaten yhden voiton. Muuten tulokset ovat jäättäneet karvaan maun brittitallin suuhun.

Ricciardo on jäänyt jatkuvasti tallikaveri Lando Norrisin vauhdista McLaren-vuosina. 33-vuotiaan parhaat kaudet nähtiin Red Bullilla. Vuosina 2014-18 Ricciardo onnistui nappaamaan seitsemän voittoa ja kolme paalupaikkaa.

Aussi liittyi Renault’lle kaudeksi 2019, mutta auto ei ollut sitä, mitä Ricciardolle luvattiin. Niimpä keskikastin huipulle noussut McLaren näytti lupaavalta vaihtoehdolta.

Nyt ilman ajopaikkaa jäävä Ricciardo sanoo tähtäävänsä paluuta kaudelle 2024. F1-toimittaja Phillip Hortonin mukaan Ricciardo ei neuvottele Williamsin tai Haasin kanssa mahdollisesta ajopaikasta ensi kaudelle.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Phillip Horton

@PHortonF1
Daniel Ricciardo says he won't be on the 2023 #F1 grid and is looking now at 2024 prospects. No great surprise, given paucity of options, but still a shame. #JapaneseGP