Italian GP:n ensimmäinen harjoitus päättyi kotitalli Ferrarin johdossa. Charles Leclerc sekä Carlos Sainz ajoivat kärkeen vain 7 sadasosan erolla toisiinsa. Mercedes-kuljettaja George Russell oli kolmas vajaa kolme kymmenystä perässä.

Lewis Hamilton seurasi tallitoveriaan neljäntenä. MM-sarjan selkeä johtaja Max Verstappen oli puolestaan viides. Miehen tallikaveri Sergio Perez ei saanut hyvää kierrosta aikaiseksi. Meksikolinen oli vasta sijalla 14.

Alpinen hyvä vauhti näyttää saavan jatkoa myös Monzassa. Esteban Ocon sekä Fernando Alonso olivat kuudes ja seitsemäs.

Valtteri Bottas herättelee suomalaisfanien toiveita hyvällä suorituksella. Suomalainen sai vyölleen paljon kierroksia, eikä vauhtikaan ollut pöllömpää. Suomalainen oli yhdeksäntenä, alle sekunnin kärjestä.

Sessiossa nähtiin myös kaksi varakuskia. Nyck de Vries ajoi vuoden kolmannen harjoituksensa, tällä kertaa Aston Martinilla. Antonio Giovinazzi otti puolestaan Mick Schumacherin paikan. Italialainen oli sijalla 18, de Vries puolestaan yhden sijan alempana.