Alfa Romeon Valtteri Bottaksen kilpailu päättyi jo kolmatta kertaa peräjälkeen keskeytykseen Hollannin GP:ssä sunnuntaina.

Suomalainen lähti kilpailuun ruudusta 16 ja kilpailu päättyi loppupuolella keskeytykseen autoon iskeneen vian takia. Alfa Romeon vauhti oli kadoksissa Zandvoortin radalla, eikä ilman ongelmia sveitsiläistallilla olisi todennäköisesti ollut asiaa pistetaistoonkaan.

– Moottori taisi mennä. Tehoja alkoi lähtemään suoran alussa ja sitten tuli vähän lieskaa ja kolina kävi moottorihuoneessa, kertoi suomalainen keskeytyksestään Viaplaylle.

Alfa Romeon epäluotettavuus on ollut tallin suurin huolenaihe kuluvalla kaudella. Bottas ei ole koskaan aiemmin urallaan keskeyttänyt kolmea osakilpailua putkeen.

– Ei hyvä tilanne, mutta mutta..pitää koittaa selvittää, minkä takia taas tuli tekninen ongelma ja koittaa fiksata tulevaisuutta ajatellen.

Bottaksen viikonloppu oli vaikea ja suomalaisella oli suuria vaikeuksia löytää oikeita säätöjä Zandvoortin kapealle ja vauhdikkaalle radalle. Kilpailuun Bottakselle oltiin saatu enemmän omaan lapaseen sopiva menopeli, mutta eipä sekään lopputuloksen kannalta lämmittänyt.

– Tänään oli parempi vauhti verrattuna eiliseen, että tänään pystyi ainakin taistelemaan monen muun tiimin kanssa, mikä oli eilen vähän vaikeampaa. Pisteet olisivat olleet vaikeita, mutta ainakin oli hyvää vääntöä välillä, jatkaa Bottas.

Suomalaisen yksi heikoimmista lenkeistä kuluvalla kaudella on ollut kilpailuiden startit ja avauskierrokset, eikä silläkään sarakkeella tänään onnistuttu. Bottas otti jälleen avauskierroksella pakkia ja ainakin sieltä löytyi myös mieheltä itseltään selkeä parannuskohde tulevaisuudessa.

– Lähtö itsessään oli ihan hyvä, mutta kolmosmutkassa jäin vähän pussiin ja taas tuli ekalla kierroksella takkiin. Siihen pitää kyllä panostaa ja keskittyä, että tekee vaan elämän aina itselleen vaikeammaksi, kertasi Bottas starttiaan.

Bottaksen haastattelu kokonaisuudessaan alla olevalla videolla.