F1-sarjan edellisessä osakilpailussa väkevän debyyttikilpailunsa ajanut Nyck de Vries kertoo vaihtoehtonsa ensi kaudeksi.

27-vuotias hollantilainen on odottanut mahdollisuuttaan kuninkuusluokassa jo vuosia ja pääsi viimein Italian GP:ssä näyttämään taitonsa. De Vries tuurasi Williamsilla Alex Albonia, jolla todettiin leikkaushoitoa vaatinut umpilisäkkeen tulehdus.

Hollantilasen debyytti meni nappiin ja hän toi piskuisen Williamsin välittömästi maaliin pistesijoilla, sijoittuen yhdeksänneksi. De Vriesille luulisi nyt viimeistään olevan ottajia, kun kuninkuusluokassa on vielä viimeiset tallipaikat jakamatta ensi kaudeksi.

De Vries vieraili kotimaassaan hollannissa eräässä tv-ohjelmassa vieraana ja avasi tulevaisuuden näkymiään.

– En tiedä, olenko sellaisessa luksustilanteessa, että voisin itse valita. Se ei suurimmaksi osaksi ole minun käsissäni. Olen jutellut Williamsin kanssa jo pidemmän aikaa ja se olisi looginen askel, kertoo de Vries.

– Alpineen olen ollut yhteydessä kesäkuusta saakka ja testaan heille ensi viikolla Budapestissa, jatkaa hollantilainen.

Alpine ajattaa neljää kuljettajaa ensi viikolla Hungaroringin radalla Budapestissa, jossa he arvioivat vaihtoehtojensa pätevyyksiä. De Vriesin lisäksi Alpinen puikoissa uskotaan nähtävän entinen F1-kisakuski Antonio Giovinazzi, Alpinen junioriakatemian Jack Doohan sekä IndyCar-tähti Colton Herta.

De Vries joutuu kuitenkin vielä odottelemaan pitkään varmistuksia tulevaisuudestaan, sillä Alpine on ilmoittanut, ettei heillä ole vielä kiirettä lyödä lukkoon Esteban Oconin tallikaveria. Alpinen pitkän aikaikkunan lisäksi Williams odottaa Logan Sargeantin kohtaloa, joka on heidän akatemiakuljettajiaan ja yrittää kuluvan kauden F2-sarjasta raapia itselleen tarvittavat pisteet superlisenssiin.

De Vries paljastaa myös keskustelleen Red Bull -leirin neuvonantajan Helmut Markon kanssa mahdollisesta ajopaikasta AlphaTaurilla. Tämä vaihtoehto taas vaatii sen, että Pierre Gasly vapautetaan Alpinelle, johon ranskalaista on huhuiltu.

– Kuten mediakin sen noteerasi, kävin tapaamassa Helmut Markoa Itävallassa. Siinä ovat kaikki faktat, niputtaa de Vries mahdollisuutensa.

– Mistä tahansa saisin vakituisen paikan, olisin tyytyväinen. Meidän täytyy katsoa kuinka asiat kehittyvät tulevina päivinä ja viikkoina. Kuten sanoin, se ei ole pääosin käsissäni, sanoi de Vries.

LUE MYÖS: Red Bullilla ei pakkotarvetta autojätin tuelle – ”Ensimmäinen Red Bull -moottori käynnistettiin kuukausi takaperin”

Lähde: motorsport.com