Williamsin F1-talli tiedotti maanantaina iltapäivällä heidän kuljettajansa Alex Albonin tilasta.

Thaikuljettaja joutui keskeyttämään Italian GP -viikonlopun, kun hänellä diagnosoitiin umpilisäkkeen tulehdus. Kyseessä oli kiireellistä leikkaushoitoa vaativa vaiva ja hänet operoitiin heti lauantaina.

Leikkaus ei ollut täysin kivuton, sillä Williamsin tiedotteen mukaan Albon oli kärsinyt leikkauksen jälkeisistä anestesiakomplikaatioista, jonka jälkeen hänet jouduttiin laittamaan hengityskoneeseen.

– Alex kärsi odottamattomista leikkauksen jälkeisistä anestesiakomplikaatioista, jotka johtivat hengitysvajaukseen, joka on tunnettu, mutta harvinainen komplikaatio. Hänet intuboitiin uudelleen ja siirrettiin tehohoitoon, lukee Williamsin tiedotteessa.

– Hänen tilansa parani erinomaisesti yön aikana ja hänet pystyttiin poistamaan hengityskoneesta eilen aamulla. Hänet on siirretty vuodeosastolle ja hänen odotetaan palaavan kotiin huomenna, Williams tiedottaa.

Albonin kerrotaan iskevän kaikki voimavaransa toipumiseen, jotta hän on valmiina vajaan kolmen viikon kuluttua ajettavaan Singaporen osakilpailuun.