Italian GP päättyi pieneen antikliimaksiin. Kilpailu ajettiin loppuun turva-auton takana. Daniel Ricciardon kilpuria ei saatu siirrettyä ajoissa pois turvallisesti, joten viime hetken sprinttiä ei saatu aikaiseksi.

Tämä sai paikalla olleet italialaisfanit raivostumaan. Kilpailun voittanut Max Verstappen sai osakseen koko Monzan radan raivon. Buuaksia sateli miehen haastattelun aikana. Mekkala vain yltyi palkintoseremoniassa. Hollannin sekä Itävallan kansallishymnien aikana hurrattiin toiseksi tulleen Ferrari-kuski Charles Leclercin nimeä.

Leclerc itse oli hyvin pettynyt kilpailun loppuun. Monacolaisen mukaan kilpailua olisi pitänyt jatkaa.

– Tämä on väärin, rata on turvallinen. Meidän pitäisi ajaa, Leclerc kommentoi tiimiradioon ennen viimeistä kierrosta.

– Kilpailun loppu oli todella turhauttava. Olisin halunnut kilpailla. Se on sääli, annoin tänään kaikkeni. Olisin halunnut voittaa tämän uskomattoman yleisön edessä, Leclerc kommentoi kilpailun jälkeen.

Verstappen voi varmistaa uransa toisen mestaruuden jo ensi kilpailussa Singaporessa.