Italian GP:n kotiyleisö sai juhlittavaa lauantaina, kun Charles Leclerc nappasi paalupaikan Monzassa. Monacolaisen paalu oli toisaalta lähes varmuus useiden lähtöruuturangaistusten takia. Silti Leclerc ajoi session nopeimman kierroksen ollen reilun kymmenyksen Max Verstappenia nopeampi.

Toisesta ruudusta lähtee Mercedeksen George Russell. Britti oli vasta kuudes kellotaulussa, mutta Verstappenin, Carlos Sainzin, Sergio Perezin sekä tallikaveri Lewis Hamiltonin rangaistukset nostavat nuorukaisen Leclercin rinnalle.

Sitten alkaakin lähtöruuturangaistusruletti. Ainoa varmuus tällä hetkellä on kärkikolmikko. Lando Norris liittyy Leclercin sekä Russellin seuraan, mutta sitten epävarmuus alkaa. Verstappenin rangaistus on viisi sijoitusta, joten luonnollisesti oletus olisi, että hollantilainen on seitsemäs. Sainzin, Hamiltonin sekä Perezin rangaistuksia ei ilmeisesti oteta huomioon lähtöruudukkoa tehtäessä, joten todellisuudessa hollantilainen putoaa vain kaksi sijoitusta neljänneksi.

Kärkikymmnikössä säilyvät Daniel Ricciardo, Pierre Gasly sekä Fernando Alonso. F1-debytantti Nyck de Vries nousee myös kärkikymmenikköön. Muut sijoitukset eivät ole vielä toistaiseksi tiedossa.