Suomen MM-ralli kaasutellaan viikon vaihteessa tuttuun tapaan Keski-Suomen sorateillä.

Venäläisten kilpailijoiden salliminen kilpailuun on herättänyt kovaa keskustelua etenkin sen jälkeen, kun Viron MM-rallissa tehtiin jo hyvissä ajoin täysin päinvastainen linjaus, eikä siellä venäläiskisaajia nähty.

Asiaa on udeltu AKK-Motorsportin toimitusjohtajalta Riku Bitteriltä, joka kertoi STT:lle heidän toimivan täysin FIA:n antamien ohjeiden mukaisesti. Suomen MM-rallin pääsponsori Secto Automotive on pettynyt linjaukseen. He ilmoittivat välittömästi, ettei he voi ymmärtää venäläiskilpailijoiden sallimista.

Secto Automotive on ollut auttamassa ukrainalaisia ihmisiä, jotka ovat kärsineet Venäjän hyökkäyssodasta.

– Sota on tullut ihan oikeasti lähelle meitä. Secton mielipide on, ettei venäläisten kuskien kuuluisi Suomessa ajaa. Jos meillä olisi tässä asiassa vaikutusvaltaa, sen käyttäisimme. Secton logoa ei ole venäläisten kuljettajien autoissa, kommentoi toimitusjohtaja Matias Henkola Secto Automotive Oy:n verkkosivuilla.

Venäläiset kilpailijat ajavat Suomen MM-rallissa ilman maatunnuksia, lippuja, eikä heidän kansallislaulujaan soiteta. Sen lisäksi AKK Sports Finlandin tiistaisessa tiedotteessa kerrottiin, ettei yleisössä sallita Venäjän tai Valko-Venäjän lippujen esittämistä.