F1-sarja varmisti pitkän spekulaation päätteeksi pitävänsä Belgian osakilpailun kalenterissa myös ensi kaudella.

Span legendaarinen kilparata on ollut jo vuosia vaarassa menettää paikkansa kuninkuusluokassa. Fanien suosikki varmistettiin ensi kaudeksi vasta kesätauon jälkeen. Raporttien mukaan Etelä-Afrikan oli määrä korvata Spa ensi vuonna, mutta kilpailujärjestäjät eivät saaneet konkreettista tarjousta valmiiksi.

Viime vuonna Belgian GP muistetaan täydestä farssista. Radalla ei ajottu kilpaa kierrostakaan hurjan rankkasateen takia. Lopulta kilpailusta jaettiin puolikkaat pisteet, kun turva-auto johdatti kilpailijat maaliviivan ohi kahdesti. Tämä tapaus sai sarjan harkitsemaan sääntöjään uudestaan vastaavanlaisessa tapauksessa.

Tämän kauden Belgian GP starttaa vajaan tunnin päästä Carlos Sainzin johdolla.