Legendaarinen automerkki Alfa Romeo jättää F1-sarjan kauden 2023 päätteeksi. Yhteistyötä viime vuodet Sauberin kanssa tehnyt merkki vetäytyy tuoreiden tietojen mukaan Audin tieltä.

Osapuolet solmivat juuri vuoden jatkosopimuksen ensi kautta koskien. Talli on yhteistyöstä huolimatta ollut perinteikäs Sauber, vaikka Alfa Romeo on tuonutkin mukanaan rutkasti osaamista sekä rahallista takausta.

Nyt kuitenkin osapuolet päättävät lähteä eri suuntaan. Alfa Romeon kytkökset Ferrariin ovat pienentyneet täksi vuodeksi, eivätkä tulokset ole olleet lopulta sitä, mitä Alfalla on toivottu. Tämä kausi on ollut harppaus oikeaan suuntaan, mutta sitä ennen kehityskäyrä näytti jyrkästi alaspäin.

Vielä ei ole tarkkaa tietoa, kuinka paljon tämä vaikuttaa Sauberin toimintaan. Valtteri Bottaksen edustama talli tulee kuitenkin vaihtamaan nimeä.

Autosportin mukaan F1-sarjaan vuonna 2026 moottorivalmistajana liittyvä Audi on korvaamassa Alfa Romeon Sauberin yhteistyökumppanina jo ennen liittymistään. Yhteistyö julkistetaan myöhemmin.