Alfa Romeolla kaasutteleva Valtteri Bottas kertoo nauttivansa olostaan Alfa Romeon leivissä.

Suomalaiskuljettaja allekirjoitti viime syksynä monivuotisen sopimuksen sveitsiläistallin kanssa ja Mercedeksellä saavutetut voitot sekä palkintosijoitukset vaihtuivat kamppailuun keskikastissa.

Bottas on useaan otteeseen hehkuttanut monivuotisen sopimuksen merkitystä, sillä Mercedeksellä hänelle tarjottiin joka kerta vain vuoden pahvia kerrallaan, vaikka suomalainen kaasutteli saksalaisvalmistajan leivissä useamman (2017-2021) kauden.

Bottas paljastaa motorsport.com -sivuston haastattelussa mielenkiintoisen faktan hänen Williamsilla vietetyistä vuosistaan. Nastolan kasvatti vietti uransa neljä ensimmäistä kautta legendaarisen brittitallin väreissä. Näinäkin vuosina suomalaisen uraansa varjosti samanlainen epävarmuus tulevaisuudesta, kuin Mercedekselläkin.

– Tämä on itseasiassa ensimmäinen kerta minulle, sillä jopa Williamsillakin sopimukseni olivat aina yksivuotisia. Ensimmäistä kertaa minun ei ole tarvinnut stressata ja vastailla kysymyksiin, paljastaa Bottas.

– Se ei varmastikaan ole mukavaa niille kuljettajille, jotka eivät tiedä tulevaisuudestaan.

Bottas kaasutteli Williams-tallissa kaudet 2013-16, saavuttaen yhteensä yhdeksän palkintosijoitusta. Williams-stintin jälkeen hän korvasi uransa päättäneen Nico Rosbergin Mercedeksellä kaudesta 2017 alkaen.

LUE MYÖS: Alpinen kuskiehdokkaista putosi yksi nimi pois – Jäljelle jää kahden kauppa?