Valtteri Bottas aloitti uuden aikakauden F1-sarjassa kaudella 2022. Suomalainen jätti kärkitalli Mercedeksen viiden vuoden tauon jälkeen, ja siirti Alfa Romeon riveihin. Suomalaiselle tarjottiin sveitsiläistallista monivuotista sopimusta, mikä oli Bottakselle uran ensimmäinen.

Pienemmässä valokeilassa operoiva Alfa Romeo on tuonut Bottakselle myös paljon vapauksia. Jokaista sanomista ei vahdata entiseen malliin, joten suomalainen on pystynyt rentoutumaan.

Bottaksen omien sanojensa mukaan hän ei ole koskaan nauttinut F1-sarjasta enemmän kuin nyt.

– Tämä kausi on varmaan minun mieleisin urallani, Bottas aloitti Autosportin haastattelussa.

– Itse kilpaileminen on paljon hauskempaa. Mercedeksellä yleensä vastassa oli vain tallikaveri, mutta nyt ympärillä on jatkuvasti ainakin kuusi autoa taistelemassa. Se muuttaa taktiikoita hurjasti, sijoituksia voi saada ja menettää nopeasti.

– Alfalla tunnelma on paljon rennompi. Emme taistele mestaruudesta, joten jatkuvaa painetta ei ole.

Bottaksesta on viimeisen vuoden aikana tullut suosittu myös sosiaalisen median kautta. Suomalaisen suosituin kuva on keväällä julkistettu alastonkuva Coloradon purossa. Suomalainen ei usko, että kuva olisi julkistettu, jos mies olisi vielä Mercedeksen riveissä.

– En usko, että olisin voinut tehdä sitä. Olen nykyään paljon rennompi radan ulkopuolella. Ihmisten mielipiteilläkään ei ole enää mitään väliä minulle.

– Sitä paitsi, se on tosi hyvä kuva!