F1-sarjan kesätauon kuumin puheenaihe on ollut Alpine-tallin ja heidän junioriohjelmansa kasvatin Oscar Piastrin välinen sopimussekoilu.

Sebastian Vettelin lopettamisilmoituksen jälkeen kuskipakkaa on sekoitettu huolella, kun tällä kaudella vielä Alpinea kuskaava Fernando Alonso ottaa ensi kaudella Vettelin paikan brittitallissa.

Nopeasti Alonson sopimusuutisten jälkeen Alpine tiedotti Piastrin ajavan heidän kisakuljettajanaan ensi kaudella. Tilanteesta syntyi kuitenkin lopulta melkoinen soppa, kun aussikuljettaja tiedotti välittömästi, ettei hän ole allekirjoittanut mitään, saatika tule ajamaan Alpinella ollenkaan ensi kaudella.

Auto Hebdon mukaan F1-sarjan sopimuslautakunta olisi tutkinut Piastrin Alpine-sopimusta, sekä mahdollista McLaren-sopimusta ja todennut molempien olevan laillisia, joten asia tullaan viemään jatkokäsittelyyn.

Spekulaatio kuskiruletista on käynyt kuumana ja pääosaa ovat esittäneet oletetusti Piastri, sekä McLarenin Daniel Ricciardo, joka ajaa oman sopimuksensa toiseksi viimeistä kautta. Ricciardon sopimuksen hurja ulosostohinta on ollut esillä, mutta varmuutta ei tästäkään asiasta tässä vaiheessa ole. Ricciardon vapautuessa McLarenilta, avautuisi hänelle mahdollisuus palata vanhaan talliinsa Alpinelle, jonka puikoissa ajoi kaudet 2019-20, kun talli tunnettiin vielä Renaultina.

Aussikaksikon lisäksi tapetilla on ollut AlphaTauria kuskaavan Pierre Gaslyn nimi, joka himoitsee ajopaikkaa paremmassa tallissa. Gasly on Red Bullin sopimuskuljettaja, eikä hänellä ole mitään asiaa muihin talleille nykyisen sopimuksensa puitteissa, mikäli on energiajuomajättien neuvonantajaa Helmut Markoa uskominen.

– Gaslyn sopimuksessa ei ole ehtoja pois pääsemiseksi. Sellaista ei ollut ennen kesätaukoa, eikä ole myöskään kesätauon jälkeen, jyrähtää Marko Sport1:lle.

AlphaTaurin tallipäällikkö Franz Tost avaa tilannetta maltillisemmin ja hehkuttaa ranskalaiskuljettajan taitoja.

– Siinä ei ole Red Bullin kannalta mitään järkeä päästää häntä menemään. Jos Red Bull -kuljettaja epäonnistuu, ei hänen tilalleen ole kyvykkäitä kuljettajia. Vain Gasly pystyy paikkaamaan, sanoi Tost.

LUE MYÖS: Alpine-pomo paljastaa: Tästä tyystä Fernando Alonso lähti lätkimään