McLaren-tallin ympärillä kuohuu. Talli on ilmoittanut kakkoskuljettaja Daniel Ricciardolle haluavansa korvata aussin tämän maamiehellä, Oscar Piastrilla.

Ongelma on siinä, että Ricciardon tekemä kolmivuotinen sopimus päättyy vasta talvella 2023. Entinen tähtikuski on siis McLarenin palkkalistoilla myös ensi kaudella. Osapuolet ovat kuitenkin neuvotelleet sopimuksen aikaisesta purkamisesta.

Speedsafe.comin mukaan Ricciardon asettama hinta sopimuksen ulosostolle on peräti 21 miljoonaa. Vain kaksi kuljettajaa tienaa vuositasolla enemmän, Lewis Hamilton sekä Max Verstappen. Vielä ei tiedetä, onko sopimuksessa muita pykäliä, jotka päättäisivät sopimuksen ennenaikaisesti.

Vastaavanlainen tilanne ei ole uusi F1-sarjassa. Suht tuoreessa muistissa on Kimi Räikkösen sekä Ferrarin sopimus talvella 2009. Tällöin italialaistalli maksoi Räikköselle muhkean summan, jotta tämä ei jatkaisi Maranellossa kaudella 2010. Syynä tähän oli tallin halukkuus palkata Fernando Alonso toiseksi kilpakuljettajaksi.