Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer paljastaa, miksi Fernando Alonso päätti lähteä Aston Martinille ensi kaudeksi.

Alpine-pomon mukaan suurin hankaava tekijä oli Alonson ikä ja kuinka se tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa kaksinkertaisen mestarin suorituksiin. Tästä syystä Alpine ei ollut valmis tarjoamaan pitkää sopimusta espanjalaiselle.

Szafnauer kertoo, että he olivat valmiita sitoutumaan 41-vuotiaan Alonson palveluksiin korkeintaan kahdeksi vuodeksi tarjoamalla vuoden jatkoa sisältäen option kaudesta 2024. Ranskalaistalli halusi varmistaa itselleen liikkumavaraa, mikäli F1-sarjan ikänestorin otteet alkaisivat hiipumaan.

– Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa. Olen aina sanonut, että jos osaisin ennustaa, en olisi täällä vaan Vegasissa, sanoo Szafnauer motorsport.com-sivuston mukaan.

– Tarjosimme 1+1 tyylistä sopimusta ja keskustelimme siitä Alonson kanssa. Sanoimme, että jos hänen suoritustasonsa on ensi vuonna tähän aikaan yhtä korkealla, niin tottakai me otamme hänet.

– Mutta uskon hänen halunneen enemmän varmuutta ja itsenäisyyttä, jatkaa Szafnauer.

LUE MYÖS: Kuljettajamarkkinoiden hullunmylly käy kuumana – Miten käy Oscar Piastrin ja tekeekö Daniel Ricciardo yllätyspaluun entiseen talliinsa?

Alpine-pomo otti esimerkikseen legendaarisen Michael Schumacherin, joka ei ollut enää Mercedeksellä ajaessaan yhtä hyvä kuin aiemmin urallaan Benettonilla ja Ferrarilla.

– Jossain kohtaa kuljettajalle tulee se vaihe, kun jotain tapahtuu psyykkisesti, eikä sinulla ole enää samoja kykyjä kuin nuorempana, sanoo Alpine-pomo.

– Mielestäni juuri näin kävi Michaelille ja on reilua sanoa, ettei hän ollut sama kuljettaja kuin ollessaan 32-vuotias tai 35-vuotias. Samaa tapahtuu muillekin urheilijoille.

Fernando Alonso solmi Aston Martinin kanssa monivuotisen sopimuksen, jonka uskotaan olevan vähintään kolmen vuoden mittainen.

LUE MYÖS: Fernando Alonso sopimuksesta tipahti lisätietoa – diilissä suotuisat ehdot