F1-sarjan kuskimarkkinoita ollaan riepoteltu alkuviikosta oikein urakalla, kun Fernando Alonso ilmoitti siirtyvänsä ensi kaudeksi Aston Martinille.

Melko pian tämän jälkeen Alpine julkaisi tiedotteen, jossa he kertoivat kiinnittäneensä heidän kuskiohjelmassaan vuosia olleen Oscar Piastrin kisakuljettajakseen. Vain noin pari tuntia Alpinen ilmoituksen jälkeen Piastri julkaisi sosiaalisessa mediassa, ettei ole allekirjoittanut mitään, eikä tule ajamaan Alpinella ensi kaudella.

Motorsport.com uutisoi Alpinen edelleen toivovan nuoren australialaisen ajavan heidän kuljettajanaan ensi kaudella, sillä he uskovat omaavan sitovan sopimuksen Piastrin kanssa. Nuorelle australialaiselle vaikuttaa kuitenkin olleen suunnitteilla jo jotain muuta.

Piastrin spekuloidaan hyväksyneen sopimuksen McLarenin kanssa siinä vaiheessa, kun näytti vielä siltä, että hänen ainoa mahdollisuutensa ensi kaudella kisakuljettajan paikkaan on Alpinen lainaaminen Williams-talliin. Piastin managerointitiimi Mark Webberin johdolla ei kuitenkaan ollut kiinnostunut tällaisesta järjestelystä.

Daniel Ricciardon paluu Enstoneen?

Alonson jättämä tyhjä penkki Alpinella on mutkistanut osapuolten asioita. Mikäli Alpine ei pysty pitämään Piastrista kiinni, joutuvat he väistämättä katselemaan muihin talleihin. Yksi näistä kuljettajista on McLarenilla tätä nykyä ajava Daniel Ricciardo, jonka tulevaisuudesta brittitallin kanssa on spekuloitu jo pitkään. Ricciardo on houkutteleva vaihtoehto siitä huolimatta, vaikka ei ole McLarenilla loistanut.

Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer kertoo tehneensä jo ”muutamia puheluita” sen jälkeen, kun Alonso oli yllättäen jättänyt tiimin. Ricciardo ajoi ranskalaistallissa kaudet 2019-20, ennen siirtymistään McLarenille. Tulokset eivät olleet toivottuja ja niinpä australialainen päätti jo hyvissä ajoin viimeisenä Renault-vuotenaan jättävän tallin kauden lopussa.

Ricciardon päätös suututti silloisen Renault-tallin johdon, mutta nykyään Alpinena tunnetussa tiimissä on jo eri henkilöt johtotehtävissä. Szafnauer ei näe asiassa ristiriitoja, mikäli Ricciardo tekisikin paluun Enstonessa päämajaansa pitävään talliin.

– Katsotaan esimerkiksi Fernandoa, niin kuljettajat tulevat ja menevät. Sitä tapahtuu muidenkin kuskien kohdalla myös, sanoo Szafnauer.

– Mielestäni se ei ole ongelma. Meidän pitää vain keskittyä siihen suunnitelmaan, joka meillä on. Sen saavuttaaksemme meidän on valittava parhaat mahdolliset kuljettajat, jotka ovat saatavilla ja meillä on muutamia vaihtoehtoja.

Samankaltaisia tilanteita nähty ennenkin

Alpine-pomo ei myöskään revi heidän Piastri-kuviostaan ylimääräistä draamaa, vaan toteaa heidän pystyvän varmasti edelleen tekemään hedelmällistä yhteistyötä, mikäli jättää menemästä McLarenille. Hän vertaa tilannetta vuonna 2005 nähtyyn sopimuskiistaan BAR-tallin sekä Jenson Buttonin välillä.

Tuolloin Button oli kovaa vauhtia tekemässä siirtoa Williamsille, mutta BAR sai lopulta pitää brittikuljettajan oikeustaistelun jälkeen.

– Olen pyörinyt täällä tarpeeksi kauan nähdäkseni jotain tämänkaltaista ennenkin, jatkaa Szafnauer.

– Siinä ei ollut mitään ongelmaa silloin, kun Jenson teki sopimuksen Williamsin kanssa, mutta päätyikin lopulta BAR-Hondalle. Oscar on tietysti erilainen kuin Jenson ja toivottavasti meidän ei tarvitse mennä sellaista reittiä pitkin, pähki Alpine-pomo.