Formula 1 -talli Alpinen tallipäällikkö Otmar Szafnauer väittää Fernando Alonson valehdelleen hänelle sunnuntaina aikeistaan siirtyä Aston Martinille. Szafnauer kertoo kuulleensa Alonson siirrosta vasta, kun Aston Martin julkaisi asiasta tiedotteen.

Szafnauer oli kuullut varikolla huhuja Aston Martinin kiinnostuksesta, joten hän oli päättänyt keskustella aiheesta Alonson kanssa.

– Totta kai varikolla on aina monenlaisia huhuja ja olin kuullut Astonin kiinnostuksesta. Huhut tarkoittavat yleensä myös keskusteluita, Szafnauer sanoi The Racen haastattelussa.

Vielä sunnuntaina Alonso oli vakuutellut Szafnauerille, että hän ei ole lähdössä tallista. Sopimus julkistettiin maanantaina.

– Kysyin Unkarin jälkeen häneltä asiasta ja hän sanoi, ettei ole allekirjoittanut mitään, Szafnauer paljasti Alonson temppuilun.

Alonso ei vain valehdellut Szafnauerille sopimuksesta, vaan antoi tämän myös olettaa jatkavansa Alpinella ja palaavan neuvotteluihin pian.

– Vielä ennen kuin hän lähti, varmistin, että allekirjoittaisimme sopimuksen pian. Hän sanoi, että hänen asianajajansa olisi pian yhteydessä. Hän sanoi, että älä huoli, en ole sopinut muiden kanssa ja jatketaan neuvotteluita parin päivän päästä. Seuraavana aamuna luinkin Astonin tiedotetta, Alpine-pomo avasi järkytystään.