Mercedeksen F1-tähti Lewis Hamilton on vihdoin kertonut avoimemmin tuntemuksistaan viime kauden kyseenalaisessa päätöskilpailussa Abu Dhabissa.

Seitsenkertainen maailmanmestari kertoo hänen pahimpien pelkojensa käyneen toteen, kun hän koki, että häneltä varastettiin ennätyksellinen kahdeksas maailmanmestaruus käsistään.

Hamilton oli matkalla ylivoimaiseen voittoon kilpailun loppuhetkillä, kunnes Nicholas Latifin ulosajo toi turva-auton radalle. Tämän jälkeiset tapahtumat puhututtavat edelleen, silloisen kilpailunjohtajan Michael Masin tehdessä kyseenalaisia päätöksiä turva-autokäytäntöjen kanssa.

Kilpailu pantiin vielä hätäisesti liikkeelle yhden kierroksen ajaksi ja myöhemmin selvisi Masin sivuuttaneen turva-autotilanteisiin liittyviä sääntöjä. Red Bullin Max Verstappen paineli hurjan rengasetunsa turvin Hamiltonista ohi viimeisellä kierroksella ja vei mestaruuden Mercedes-kuljettajan nenän edestä.

Hamilton kertoo tuntemuksistaan Vanity Fair -lehden uusimmassa painoksessa.

– Sitä vain huomaa, mihin suuntaan asiat ovat menossa ja minun pahimmat pelkoni kävivät toteen. Ajattelin, ettei heillä ole mitään mahdollisuutta huijata tätä minulta pois. Heillä ei olisi mitään keinoa, eikä niin tapahtuisi, aloittaa Hamilton tapahtumien kertaamisen.

Britti jatkaa kertomalla, että hänen on vaikea pukea tuntemuksiaan sanoiksi. Pettymys oli kenties hänen uransa kovin.

– Muistan vain istuneeni siellä (autossa) epäuskoisena. Tajusin, että minun on avattava vyöt ja kiivetä pois tästä laitteesta. Minun oli löydettävä voimaa, jatkaa britti.

– Minulla ei ollut sitä ja se oli kenties yksi rankimmista hetkistä pitkään, pitkään aikaan.

Kilpailunjohtaja Masi hyllytettiin tehtävistään melko pian tapahtumien jälkeen ja myöhemmin tehtävissä tutkimuksissa selvisi hänen viilanneen itse sääntökirjaa. Hamiltonilta udeltiin, että kokiko hän välittömästi tulleensa huijatuksi.

– Tiesin, mitä oli tapahtunut ja tiesin mitä päätöksiä oltiin tehty ja mistä syystä. Tiesin, että jokin ei ollut kohdallaan, sanoo Hamilton.

TV-ohjaaja poimi Mercedes-kuljettajan kuviin hänen noustuaan autostaan ja britti nähtiin keskustelemassa hänen isänsä Anthony Hamiltonin kanssa.

– Hän rohkaisi minua ja kertoi, kuinka ylpeä on minusta. Se oli kenties syvällisin tunne koskaan ja tapa, jolla hän rohkaisi. Erityisesti sen takia, koska olet kasvaessasi monesti ollut saamatta sellaista, tunteili seitsenkertainen mestari.