Huhut saksalaisjätti Audin liittymisestä F1-sarjaan kiihtyvät. Audin on kerrottu etsivän kumppania liittyäkseen Porschen ohella kuninkuusluokkaan ja Autosportin mukaan homma alkaa olemaan loppusuoralla.

Audin uskotaan löytäneen yhteiset sävelet Valtteri Bottaksen edustaman Sauberin kanssa, joka tunnetaan lähtöruudukossa Alfa Romeon F1-tallina. Autosportin julkaisun mukaan keskusteluja käytiin alunperin McLarenin kanssa, mutta heidän yhteistyöaikeidensa kaaduttua katseet kääntyivät sveitsiläistalliin. Yhteistyöstä saatetaan tiedottaa jo tulevan viikonlopun Belgian GP:n yhteydessä.

Hinwillissä päämajaansa pitävää tiimiä on lähestytty jo aiemmin lähiaikoina, kun Sauberin omistaja Finn Rausing kertoi hylänneensä Michael Andrettin tarjoaman 350 miljoonan euron kaupat tallistaan viime vuoden lopussa.

Rausingin ja Andrettin kaupat eivät kuitenkaan toteutuneet, sillä Andretti ei hyväksynyt Rausingin ehtoja. Rausing halusi turvata Sauberin -sekä heidän työntekijöidensä tulevaisuuden ylimääräisellä 250 miljoonan panostuksella talliin, johon Andretti ei suostunut.

Sauberille menneisyydestä tuttu tehdastuki?

Audin myötä Sauber on saamassa vahvemman kumppanin, joka olisi joidenkin lähteiden mukaan valmis maksamaan enemmän kuin Andretti tarjosi. Tämän lisäksi heille kelpaisi myös pienempi prosenttiosuus tallista. Rausing pysyisi myös johtokunnassa vähemmistöomistajana.

Sauberille ollaan luvattu samankaltaista tehdastukea, kuin sillä oli vuosina 2006-09, jolloin talli tunnettiin BMW-Sauberina. Mielenkiintoisena lisäknoppina on Audin toimitusjohtaja Markus Duesmann, joka toimi juurikin BMW-Sauberilla kehityspäällikkönä 2007-09, joten hänellä on käsitystä Hinwillin tehtaan toiminnasta.

Autosport ymmärtää, että suunnitelmana olisi rakentaa autojen korit Hinwillin tehtaalla Sveitsissä heidän modernin tuulitunnelinsa ansiosta. Voimayksiköt puolestaan loihdittaisiin Saksassa Neuburgissa.

Suunnitelma poikkeaa Red Bullin kanssa yhteistyöhön ryhtyvästä Porschesta. Porsche aikoo kehittää suurimman osan moottoristaan Red Bullin omalla moottoripajalla Milton Keynesissa. Siinä missä Audin asiat etenevät vauhdilla, jurraa Porschen sekä Red Bullin yhteistyön virallistaminen paikoillaan.

Porschen uskottiin odottavan vahvistusta kauden 2026 moottorisääntöjen lukkoonlyömisestä, mutta vaikka FIA teki tämän lopulta 18. elokuuta, ei edelleenkään niiltä suunnilta olla kuultu mitään.