Belgian GP:n aika-ajot päättyivät Max Verstappenin dominanssiin. Hollantilainen oli yli puoli sekuntia seuraavaa kuskia nopeampi, mutta paalupaikkaa Verstappenille ei merkitä. Hollantilaisella on lähtöruuturangaistuksia niin paljon, että mies putoaa sijalle 15. Verstappen oli noussut autosta jo useita minuutteja ennen session loppua.

Paalulle nousee siis Carlos Sainz. Paalu on espanjalaiselle uran toinen. Sainzin viimeinen kierros ei jättänyt kerrottavaa jälkipolville, mutta Red Bullin Sergio Perez teki niin ikään virheen. Perez lähtee toisesta lähtöruudusta.

Kolmannesta ruudusta starttaa Fernando Alonso. Espanjalaisen eteen ajoivat Charles Leclerc sekä Esteban Ocon, mutta kaksikolla on myös rangaistuksia. Kärkikymmeniköstä putoaa myös kymmeneksi ajanut Lando Norris.

Ferrari tunaroi jälleen Leclercin kohdalla. Talli laittoi monacolaisen autoon väärän rengassetin, joten 24-vuotiaalla ei ollut mahdollisuuttakaan taistella Verstappenia vastaan.

Mercedes-kaksikko lähtevät ruuduista neljä ja viisi. Kuudenteen ruutuun nousee Williamsin Alexander Albon.