Fernando Alonso yllätti ranskalaistalli Alpinen juuri ennen talvitauko ilmoittaessaan siirtyvänsä Aston Martinille.

Tallipäällikkö Otmar Szafnauer oli pöllämystynyt tilanteesta. Hän ei ollut tietoinen, että espanjalainen neuvotteli toisen tallin kanssa. Alonson mielestä neuvottelut Alpinen kanssa viivästyivät liikaa, joten hän otti asiat omiin käsiinsä.

Alonso ei kuitenkaan jättänyt Alpinea kokonaan varjoon päätöksessään. Szafnauer ei ehkä ollut mukana neuvotteluissa, mutta tallin toimitusjohtaja Laurent Rossi sekä muut omistusportaasta olivat tietoisia neuvotteluista.

– Kaikki neuvotteluihin liittyvät tahot saivat tietää päätöksestäni. Otmar ei kuulunut tähän ryhmään, Alonso kommentoi Autosportille.

Espanjalainen korvaa Sebastian Vettelin ensi kaudeksi. Hänen tallikaverinsa on Lance Stroll.