Haas-kuljettaja Mick Schumacherin Ferrari-siteet ovat katkeamassa joulukuussa, uutisoi Autosport.

Se tarkoittaisi sitä, että nuoresta saksalaisesta olisi tulossa vapaa agentti ja Schumacher joutuu itse etsimään ajopaikkaa ensi kaudeksi. Schumacher on ollut Ferrarin kuljettaja-akatemian sopimuskuljettaja vuoden 2019 alusta alkaen.

Autosportin mukaan varikolla on kiertänyt runsaasti puheita, joiden mukaan Haas ei ole kiinnostunut solmimaan Schumacherin kanssa jatkosopimusta. Julkaisun mukaan amerikkalaistalliin on vahvimmin ehdolla viime kauden jälkeen kisakuskin pestin Alfa Romeolla menettänyt Antonio Giovinazzi.

LUE MYÖS: Viime kauden F1-hylkiölle luvassa rata-aikaa Haasin puikoissa

Jäljellä olevia kisakuljettajan paikkoja on näillä näkymin jäljellä enää Alpinella ja Williamsilla, eikä AlphaTauriakaan olla poissuljettu. Alpinea kuskaava Esteban Ocon kommentoi edellisviikolla hänen ottavan ”Pikku-Schumin” mielellään tallikaverikseen, jos näin sattuisi tapahtumaan.

Mahdollinen skenaario on myös se, ettei Saksalla ole yhtään kisakuljettajaa kuninkuusluokassa ensi kaudella, ellei Alpinella pohdita tosissaan Nico Hülkenbergin palveluksia.

Ferrari-siteet avittivat Schumacherin viime kaudeksi kuninkuusluokkaan Haasin riveihin ja debyyttikausi meni surkealla kalustolla opetellessa. Kuluvalla kaudella 23-vuotiaan suoritukset olivt etenkin alkukaudesta ailahtelevia, eikä ulosajoiltakaan vältytty.

Schumacher on petrannut otteitaan kauden edetessä ja tällä hetkellä kauden huippuina ovat Britannian ja Itävallan osakilpailut. Silverstonessa Schumacher oli kahdeksas ja Red Bull Ringillä kuudes.

Saksalaista on pyöritelty myös tulevaisuudessa Ferrarille, mutta tie on toistaiseksi vielä Maranelloon tukossa pitkään Charles Leclercin sekä Carlos Sainzin sopimuksien myötä.

LUE MYÖS: Fernando Alonso kertoo tympääntyneensä Alpinen odotteluleikkiin – Oscar Piastrista muodostui ongelma: ”Piastri sitä, Piastri tätä”