Alfa Romeon paluu keskikastiin on ollut tervetullut harppaus eteenpäin kaudella 2022. Talli on MM-taistossa kuudentena 51 pisteellä. Kauden saldo ylittää kahden aiemman kauden pisteet yhteensä.

Talli voisi kuitenkin olla lähempänä neljättä sijaa, jota pitää Alpine. Ranskalaistalli on kerännyt 99 pistettä, lähes tuplamäärän Alfa Romeon saaliista. Sveitsiläistallin vauhti on hiipunut kauden edetessä, mutta suurin ongelmakohta on ollut luotettavuus.

Valtteri Bottas sekä Zhou Guanyu ovat molemmat keskeyttäneet useita kilpailuja teknisten onglmien takia. Saudi-Arabian GP oli Bottakselle loistava, mutta viime hetkillä aiheutunut ylikuumeneminen jätti tallin nollille, vaikka vauhti oli jopa Mercedeksen tasolla.

Tallipomo Frederic Vasseur onkin kriittinen siitä, kuinka paljon talli on hukannut pisteitä teknisten murheiden takia.

– Olemme ottaneet yhdessä askeleen eteenpäin. Ferrarin moottori kehittyi, niin myös meidän aerodynaaminen suunnittelumme. Myös Zhou sekä Valtteri ajavat lositavasti, Vasseur kommentoi Autosportille.

– Tulokset eivät ole kuitenkaan olleet hyviä luotettavuuden takia. Olemme menettäneet todella paljon pisteitä tällä kaudella. Olimme hyvissä asemassa Jeddassa sekä Silverstonessa, mutta auto ei kestänyt.

– Se on todella sääli meille MM-taulukon kannalta. Meidän on pakko korjata se kauden toiselle puoliskolle.