Useat vaikutusvaltaiset F1-sarjan henkilöt ovat kommentoineet viikonloppuna Itävallan GP:ssä tapahtuneita häirintöjä -sekä ahdistelutapauksia.

Kuljettajien puolelta muun muassa Sebastian Vettel antoi palaa kuultuaan valitettavista tapahtumista. Kommenttinsa on antanut myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ja heidän puoleltaan ryhdyttiin myös välittömästi sanoista tekoihin.

Mercedes kutsui häirintää ja ahdistelua kokeneen Lewis Hamiltonin kannattajan heidän pilttuuseensa seuraamaan sunnuntain osakilpailua. Humalaiset fanit olivat hänen mukaansa nostellut hänen hamettaan ja kertoneet, ettei hän ansaitse kunnioitusta sen takia, että kannattaa Hamiltonia.

– Saimme tietää näin tapahtuneen, eikä se ole oikein. Tällaisen täytyy loppua, sanoo Wolff RaceFansille.

– Olit minkä tahansa tallin tai kuljettajan fani, niin et voi olla rasisti, seksistinen tai homofobinen. Et sovi F1-maailmaan, emmekä täten halua sellaisia tänne.

Wolff sanoo, ettei suurinta osaa F1-faneista voi leimata muutaman häiriökäyttäytymisen johdosta. Sama pätee lajiin kuin lajiin.

– Meidän pitää olla varovaisia. Meidän ei pidä tuomita 99,9 prosenttia faneista muutaman ääliön takia, jotka eivät ymmärrä kuinka maailma nykyään toimii, jatkaa Wolff.

– Näitä idiootteja tulee aina olemaan. Toivottavasti tarjosimme lopuille hyvän esityksen ja nämä muut voivat jatkossa jäädä kotiin.