Mercedes-tähti Lewis Hamilton on ottanut sosiaalisessa mediassa kantaa toisen F1-legendan Nelson Piquet´n laukomaan rasistiseen kommenttiin, koskien Hamiltonia.

Piquet solvasi Hamiltonia julkisesti n-sanaa käyttäen CNN Brasilialle viime vuoden lopussa annetussa haastattelussa. Hamilton on tunnettu työstään ihmisoikeuksien ja tasa-arvon parissa, eikä seitsenkertaisella mestarilla kestänyt kauaa reagoida Piquet´n kommentteihin.

Hamilton julkaisi Twitter-tilillään kolme päivitystä, joista ensimmäisessä hän käytti lainattua twiittiä toiselta käyttäjältä.

– Mitä jos Hamilton vain twiittaisi kysymällä, että ”kuka v**u on Nelson Piquet?” ja sulkisi Twitterin, lukee lainatussa twiitissä.

– Kuvitelkaa, vastasi britti ytimekkäästi.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Lewis Hamilton

@LewisHamilton
Imagine
What if Lewis Hamilton just tweeted ‘Who the fuck is Nelson Piquet?’ then closed twitter

Toisessa julkaisussaan Mercedes-tähti kirjoittaa Portugalin kielellä, jossa hän peräänkuuluttaa ihmisten asenteiden- sekä ajattelutapojen muuttamista.

Lopuksi Mercedes-kuljettaja kirjoitti pidemmän sekä vieläkin vakavamman tekstin omalla äidinkielellään.

– Se on enemmän kuin kielenkäyttöä. Nämä vanhanaikaiset ajattelutavat on muutettava, eikä niille ole tilaa lajissamme. Olen ollut näiden asenteiden ympäröimänä ja ollut kohteena koko elämäni. On ollut tarpeeksi aikaa oppia. On tullut aika toimia, kirjoitti Hamilton.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Lewis Hamilton

@LewisHamilton
It’s more than language. These archaic mindsets need to change and have no place in our sport. I’ve been surrounded by these attitudes and targeted my whole life. There has been plenty of time to learn. Time has come for action.