F1-sarjassa käsitellään jälleen yhtä rasismiin liittyvää kohua. Viime viikolla Red Bullin juniorikuljettaja Jüri Vips hyllytettiin rasistisesta ilmauksesta livestreamissa Twitch-kanavalla.

Tällä kertaa legendaarinen F1-kuljettaja Nelson Piquet on tulilinjalla. CNN Brasilian mukaan Piquet on käyttänyt törkeää ilmausta nelinkertaisesta maailmanmestarista Lewis Hamiltonissa viime marraskuussa tapahtuneessa haastattelussa.

Piquet kommentoi viime kesänä nähtyä Silverstonen kolaria, jossa Hamilton sekä MM-kilpakumppani Max Verstappen kolaroivat. Brasilialaisen kommentit ovat nousseet julkisuuteen tiistaina.

– Se pikku n****ri laittoi autonsa mutkan sisäpuolelle, sillä hän tiesi ohittamisen olevan mahdotonta. Se oli halpa temppu. Hänen onnekseen vain toisen kuskin kilpailu meni perseelleen, Pique kommentoi CNN Brasilian mukaan.

F1-sarja on jo julkistanut tiedotteen, jossa kolminkertaisen mestarin kommentit tuomitaan jyrkästi.

– Syrjivää sekä rasistista kielenkäyttöä ei tule hyväksyä millään muotoa. Lewis on uskomaton lähettiläs lajillemme ja hän ansaitee kunnioitusta. Hänen hiipumaton tavoitteensa lisätä moniarvoisuutta lajiimme on meidän kaikkien yhteinen tavoite.

Hamilton itse ei ole toistaiseksi antanut lausuntoa tilanteeseen. Miehen talli Mercedes tuomitsee brasilialaisen kommentit.