Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen saavutti komean 150 GP:n rajapyykin Kanadassa. Samalla hollantilainen murtautui kärkikymmenikköön kaikkien aikojen voittotilastossa.

Verstappen kuuluu F1-sarjan eliittiin jo 24-vuotiaana. Miehen tilastot eivät kalpene myöskään muiden 2000-luvun F1-legendojen rinnalla.

F1-sarja vertasi Verstappenin tilastoja Fernando Alonsoon, Lewis Hamiltoniin sekä Sebastian Vetteliin, kun he olivat saavuttaneet 150 osakilpailua. Tulokset ovat todella tasaisia.

Tilastokuningas on ehdottomasti Vettel. F1-historian nuorin maailmanmestari oli jo ehtinyt nostaa mestaruuspokaalia neljästi Red Bullin kultavuosina. Voittoja saksalaiselle oli kertynyt 41. Toisena listalla on Lewis Hamilton. Juuri Mercedekselle liittynyt britti oli saavuttanut kaksi mestaruutta sekä 34 osakilpailuvoittoa. Palkintosijoissa Hamilton häviää vain yhdellä (72 vs 73).

Verstappenin mestaruussarake on ainoa, joka näyttää yhtä. Alonso ehti voittaa tuplamestaruutensa Renault’lla, mutta heikompi jakso 2000-luvun lopussa pitää espanjalaisen kaukana muusta kolmikosta voittotilastossa.

Paalupaikoissakin Alonso sekä Verstappen pitävät perää. Hollantilaiselle on kertynyt 15 paalua, Alonsolle 18. Vettel johtaa tätäkin tilastoa 45 paalulla, Hamilton on viisi perässä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.