AlphtaTauri tiedotti myöhään perjantaina, että tallin kuljettaja Yuki Tsunodalle on vaihdettu kokonaan uusi voimanlähde. Uudet moottoriosat ylittävät jo kauden salliman määrän, joten Tsunoda pudotetaan rangaistusten myötä koko lähtöruudukon hännille.

Tsunoda on onnistunut parantamaan suorituksiaan viime kaudesta. Japanilainen on kerännyt vain viisi pistettä tallikaveria Pierre Gaslya vähemmän, eikä ranskalainen ole enää ylivoimainen aika-ajoissakaan.

Tsunoda on kuitenkin kärsinyt moottoriongelmista läpi alkukauden. RBPT:n moottori on tökkinyt myös Red Bullin puolella, mutta AlphaTauri on saanut suurimman osan murheista. Tämän lisäksi Tsunoda on yhden varoituksen päässä 10-lähtöruudun pudotuksesta.

Tsunoda ei ole ainoa moottoriosiaan vaihtava kuski. Ferrarin Charles Leclercille vaihdetaan uusi elektroniikkaohjain kilpuriin. Pudotus on tällä hetkellä 10 sijoitusta, mutta Ferrari ei ole sulkenut mahdollisuutta vaihtaa koko moottori.