Alpine-tallin Fernando Alonso pamautti lauantain aika-ajoissa melkoisen pommin, kun kokenut kehäkettu puristi itsensä eturiviin ja kakkosruutuun.

Enstonessa päämajaansa pitävällä tallilla on F1-sarjassa pitkä historia ja nimi on vuosien saatossa muuttunut jokusen kerran. Edellisestä eturivin lähtöpaikasta alkoi olla jo jokunen hetki aikaa, sillä Enstonen tehtaan valmistama kilpuri on ollut kärkikaksikossa kisaan lähdettäessä viimeksi 3342 päivää sitten.

Tuolloin kyseessä oli vuosi 2013 ja Kiinan GP, jolloin muuan Kimi Räikkönen ajoi Lotus-Renaultillaan toiseen lähtöruutuun. Tiettyä symboliikkaa on tässäkin tilastossa jälleen mukana, sillä tuon kyseisen Kiinan osakilpailun voitti eilen kakkosruutuun pamauttanut Fernando Alonso.

Kanadan GP starttaa klo 21:00 Suomen aikaa.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Koosteen Kanadan GP:n aika-ajoista näet alla olevalta videolta.