Koko alkukauden suurissa vaikeuksissa ollut Williams-tallin Nicholas Latifi vakuuttaa ajavansa koko loppukauden, vaikka korvauspuheita hänen paikastaan onkin jo pidetty.

Junioriluokissa vakuuttavaa jälkeä tehnyt sekä Alpinen varakuljettajana toimiva Oscar Piastri on linkitetty kanadalaisen tilalle kenties jo kesken kauden, mutta Latifin mukaan tällaisissa puheissa ei ole totuuden siementä kylvettynä.

– Tiedän ajavani koko loppukauden. Ei minulla oikeastaan ole sen kummempaa kommenttia tähän, sanoi Latifi RaceFansille sunnuntaina Bakussa.

AutoAction uutisoi tiistaina Latifin ajavan viimeisen osakilpailunsa tulevana viikonloppuna Kanadassa, ennen kuin hän tekee tilaa 21-vuotiaalle Piastrille. Uutisessa nojataan useiden lähteiden kertoneen australialaisen käyneen jopa sovittamassa aiemmin jo penkkiä Williamsilla. Samalla Alpine saisi käsityksen Piastrin taidoista F1-auton puikoissa ja he voisivat punnita paremmin tilannettaan sopimuksen päättävän Fernando Alonson ja Piastrin välillä.

Latifin alkukausi on ollut surkea, eikä kanadalainen ole pysynyt talliin uutena kasvona tulleen Alex Albonin kyydissä alkuunkaan mukana. Hitaan vauhdin lisäksi Latifi on kolistellut kilpurinsa seinään useaan kertaan ja on Haasin Mick Schumacherin ohella ainut nollakerholainen vakiokuljettajista. Latifi tiedostaa tilanteen ja kertoo tulevaisuuden olevan epäselvä.

– Olen todellakin kovan paineen alla, mutta uskon tämän tuntuvan ihan samalta kuin kenestä tahansa, jolla ei ole sopimusta ensi kaudeksi, jatkaa Latifi.

– Tiedostan tietenkin sen, että minun pitää parantaa. Haluan parantaa, enkä todellakaan ole iloinen siitä, kuinka asiat tällä hetkellä ovat. Jatkan yrittämistä saadakseni askeleita oikeaan suuntaan, sanoi kanadalainen.