Alfa Romeon Valtteri Bottas ajoi lauantaina upean aika-ajon Miamissa. Suomalainen täräytti itsensä viidenteen lähtöruutuun.

Bottas pääsi ensimmäisestä osiosta niukin naukin viimeisenä jatkoon, mutta sen jälkeen Alfa Romeo kulki iloisesti ja suomalaiselle napsahti kauden parhaat lähtöasetelmat. Bottas oli tyytyväinen aika-ajon antiin.

– Osui hyvin nappiin ja varsinkin Q2:ssa ja Q3:ssa alkoi löytymään hyvä rytmi. Tietysti jos peilaa eiliseen päivään niin aika hyvä comeback, että saatiin säädöt kohdilleen ja autosta kaikki irti. Auto oli kyllä nopea tänään, sanoi Bottas Viaplayn haastattelussa.

Bottakselta udeltiin säätöjen rakentamista, sillä suomalaisen harjoitusaika jäi vähiin perjantaisen ulosajon vuoksi. Bottas missasi tämän myötä myös toisen harjoituksen perjantaina kokonaan, joten lauantaihin lähdettiin aikalailla tallikaverin keräämän datan pohjalta.

– Kauheasti ei lähdetty muuttamaan, mutta vähän tehtiin hienosäätöä, kertoi suomalainen.

Kilpailua silmällä pitäen Bottakselta kysyttiin huomisen odotuksista. Suomalainen heittikin loppuun pieni pilke silmäkulmassaan kovan tavoitteen sunnuntaille.

– Ollaan mun mielestä ekaa kertaa tänä vuonna puhtaalla puolella ja toivottavasti vain hyvä lähtö. Sitä kautta puhdas kisa ja ei ikinä tiedä. Ei se podium ainakaan kovin kaukana ole, että mun mielestä se on aika hyvä targetti, täräytti Bottas.