Max Verstappen nappasi kauden kolmannen voittonsa Espanjassa. Hollantilaisen loistosuoritus täydensi Red Bullin kaksoisvoiton, kun Sergio Perez ajoi ruutulipulle toisena.

Energiajuomatallin päivää tummensi kuitenkin kilpailun toisella puoliskolla nähty tallimääräys. RB päätti vaihtaa autojensa paikkaa kahdesti kilpailun aikana, vaikka kilpailuita on takana vasta kuusi.

Perez hyväksyi päätökset, mutta oli selvästi käärmeissään. Meksikolainen lähetti selvän viestin tallille päästäessään Verstappenin johtoon.

– Tämä ei ole reilua, mutta hyvä on. Puhumme tästä myöhemmin, Perez kommentoi tiimiradioon.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei anteeksipyytele tilanteesta. Kokeneen britin mukaan päätös oli oikea kilpailun kulun kannalta.

– Näimme miten lämpötilat nousivat muissa autoissa kilpailutilanteissa. Joten viimeinen asia mitä me halusimme, olisi keskeytys mahdollisessa kaskoisvoittotilanteessa, Horner kommentoi Sky Sportsille.

– Maxilla oli selvä rengasetu, joten kilpaileminen olisi ollut epäreilua. Emme usko, että Checon renkaat olisivat kestäneet loppuun.

– Meidän tehtävämme on maksimoida tallimme pisteet. Checo ei ymmärtänyt Maxin rengasetua, mutta nyt olemme sen hänelle kertoneet. Tallina meillä ei ole mitään järkeä riskeerata taistelua heidän välillään. Toisella kuljettajalla oli DRS-ongelmia, joten ohitus olisi voinut olla hankalaa.

– Teimme täysin oikean päätöksen.

Red Bull siirtyi kuljettajien MM-taulukon sekä valmistajien MM-taulukon johtoon Espanjan GP:n tuloksen jälkeen. F1-sirkus matkaa legendaariseen Monacoon ensi viikonloppuna.