Monacon osakilpailussa nähtiin todella erikoinen tilanne kilpailun alkuhetkillä. Williams-kuljettaja Alexander Albon näytti rikkovan sääntöjä peräti 16 kertaa yhden kierroksen aikana. Kierroksella kärkeä perässä ajanut Albon laiminlöi sinisiä lippuja tietoisesti koko kierroksen ajan.

Tämä päätös oli lopulta ratkaiseva Ferrarin kohdalla. Charles Leclerc menetti thaikuskin takana juuri oikean määrän aikaa Max Verstapppenille, jotta hollantilainen pysyisi Ferrari-kuskin edessä varikkopysähdyksensä jälkeen.

Kyse ei ollut siitä, että Albon ei olisi huomannut lippuja tai että Leclerc olisi ollut liian kaukana. Monacolaisen on board -kamera osoittaa 24-vuotiaan olleen Williamsin kannassa kiinni koko kierroksen ajan. Albonin ajovirhe radan ensimmäiseen mutkaan päästi Leclercin lopulta ohitse.

Albon ei kiistänyt temppuaan kilpailun jälkeen. Thaikuskin mukaan hänen mielestään molemmat kuljettajat olivat yhtä nopeita, joten sääntöjen noudattaminen tuntui turhalta.

– Se oli vaikea tilanne, sillä meillä oli slicksien kanssa hurja etu vauhdissa. Jos olisin päästänyt hänet ohitse, niin olisin ajanut hänet kiinni kahdessa mutkassa, Albon kommentoi RaceFans-sivustolle.

– Minun silmissäni me olimme molemmat paremmassa asemassa, jos minä pysyisin edellä. Olisin ajanut häneltä karkuun heti. Auton vauhti oli loistavaa.

Albon keskeytti kilpailun lopulta teknisen vian takia. Albon ei saanut rangaistusta sinisten lippujen laiminlyömisestä.