Mercedeksellä voidaan olla tyytyväisiä Espanjan GP:n aika-ajosta. Alkukaudella selvästi kärkitallien vauhtia perässä ollut saksalaistalli tuntui pystyvän haastamaan Red Bullia sekä Ferraria.

Mercedeksellä ensimmäistä kauttaan viettävä George Russell nappasi neljännen lähtöruudun. Lewis Hamilton jäi kaksi ruutua alemmas kuudenneksi.

Seitsenkertaisella maailmanmestarilla oli kuitenkin sanottavaa muiden kuskien käyttäytymiseen radalla. Britti oli yksi kahdesta kuskista, joka ei syyllistynyt sääntörikkeeseen aika-ajossa. Kuljettajilla on tietty delta-aika, jota ei saa alittaa valmistavalla kierroksella. 18 kuskia ei kuitenkaan pysynyt aikamääreessä, vaan sai huiman edun alemmista rengaslämmöistään.

Tämä sai Hamiltonin veren kiehumaan aika-ajon jälkeen.

– Meillä on sääntö, jonka mukaan meidän täytyy pysyä tietyssä delta-ajassa valmistelevalla kierroksella. Mutta sitten radalla ajaa Perez (Sergio), joka on kahdeksan sekuntia liian hidas, Hamilton aloitti Sky Sportsille.

– Hänen rengaslämpönsä putoavat usean asteen, mikä tuo hänelle suuren hyödyn kierrosajassa. Minä pysyin delta-ajassa, joten tuo on todella ärsyttävää.

– Talli on kuitenkin tehnyt hienoa työtä auton kanssa. Automme ei enää pompi suorilla, mikä on huima etu meille.

– Auto on myös tuntunut paremmalta. Auto kuitenkin pomppi vielä nopeimmissa mutkissa. Meidän pitää vain jatkaa auton työstämistä.

Kauden alku on ollut Hamiltonin huonoin sitten kauden 2009. Britti ei ole onnistunut johtamaan vielä kierrostakaan tällä kaudella. Voitoitta Hamilton ei ole jäänyt kauden aikana kertaakaan urallaan.