Monacon aika-ajojen kuninkaaksi nousi kotikisassaan ajava Charles Leclerc. Monacolaisen suoritus oli loistava, mies oli parantamassa uskomattomasta kierroksestaan vielä lisää, mutta sitten alkoi tapahtua.

Red Bullin Sergio Perez ajoi liian rajoilla, ja menetti autonsa hallinnan ennen tunnelia. Perezin perä osui seinään ja tukki samalla tien. Tämän jälkeen nähtiin hurja tilanne, kun Ferrarin Carlos Sainz ajoi RB-kuskia päin. Onneksi Sainz ehti huomata Perezin auton, joten hän ehti hidastaa ennen täyttä osumaa.

Sainz nappasi samalla toisen lähtöruudun. Perez onnistui ajamaan kolmanneksi nopeimman ajan ja jättämään Max Verstappenin neljänneksi.

Viidennestä lähtöruudusta kilpailuun lähtee Lando Norris. Edelleen sairasteleva britti onnistui peittoamaan maamies George Russellin. Seuraavasta rivistä starttaavat Fernando Alonso sekä Lewis Hamilton.

Kärkikymmenikön täydensivät Sebastian Vettel sekä Esteban Ocon. Valtteri Bottas lähtee kilpailuun ruudusta 12.