Red Bullilla työskentelevä Adrian Newey on yksi tunnetuimmista F1-insinööreistä sekä auton kehittäjistä. Kolmessa eri tallissa mestaruuksia voittanut Newey on työskennellyt energiajuomajätin riveissä jo yli vuosikymmenen, mutta pesti oli miehen mukaan päättymässä jo vuosia sitten.

Ei ole salaisuus, että legendaarinen italialaistalli Ferrari oli jahdannut Neweyn palveluksia jo useaan otteeseen. Turbo-hybridiaikakauden alkaessa britti-insinööri oli hyväksyä italialaistallin muhkean tarjouksen. Renault’n uusi voimanlähde ei miellyttänyt Neweytä, mutta lopulta mies päätti jäädä.

– Olin aika pettynyt autoomme silloin. Olin lähellä liittyä Ferrarin leiriin, mutta lopulta niin ei käynyt, Newey kommentoi kautta 2014.

– Pidin kuitenkin ajastani Red Bullilla, enkä halunnut lopulta hypätä kilpailijasta toiseen. Asia mikä sai minut harkitsemaan sitä oli todella kilpailukyvytön moottorimme. Valmistajamme tuntui olevan enemmän kiinnostunut F1-sarjan tuomasta huomiosta kuin itse voittamisesta.

Red Bull sekä Renault lopettivat yhteistyönsä kauden 2018 päätteeksi, jonka jälkeen talli vaihtoi kilpuriinsa Hondan voimanlähteen. Nykyään RB:llä on käytössä itsevalmistamat koneet.