F1-sarjan mestaruustaisto voi parhaimillaan tai tietystä näkökulmasta katsottuna pahimmillaan 23 kilpailua kestävä sotatanner. Tallit joutuvat tiukassa paikassa tekemään ratkaisuja, jotka eivät hyödytä molempia kuljettajiaan, saati näytä hyvältä julkisuudessa.

Yksi tällainen keino on tallimääräykset. Valmistajat valitsevat tietyssä kohtaa ykköskuljettajansa, jolle mestaruutta pedataan. Tämä tarkoittaa sitä, että tallikaverin tehtävä on tehdä mestaruuskandidaatin elämä mahdollisimman helpoksi.

Vastaavanlainen tilanne nähtiin Espanjassa viime viikonloppuna. Red Bull ohjeisti Sergio Pereziä päästämään hallitseva mestari Max Verstappen ohitse ilman vastustelua. Talli teki samalla selväksi koko maailmalle, kuka RB:ssä on kuningas.

MM-sarjassa toisena majaileva Charles Lecerc ei osaa kommentoi oman tallinsa Ferrarin nokkimisjärjestystä. Monacolaisen mukaan Red Bull teki kuitenkin hyvin selväksi oman hierarkiansa.

– Minä olen rehellinen sanoessani, että minulla ei ole aavistustakaan, onko meillä ykköskuskia. Minä en päätä näistä asioista, joten ehkä teidän pitää kysyä asiaa Mattialta (Binotto, Ferrarin tallipomo).

– Red Bull ainakin teki aikeensa selväski, ja vielä näin aikaisessa vaiheessa kautta. Meidän tilanteessamme emme ole edes keskutellut tallimääräyksistä. Mattia ei ole puhunut asiasta, emmekä ole tarvinneet niitä.

Jos katsotaan puhtaasti MM-taulukkoa, niin on Leclerc selvästi tallikaveriaan Carlos Sainzia edellä. Lähestymistapa on erikoinen Ferrarille, sillä italialaistalli on erityisen pahamaineinen tallimääräysten käytöstä välittömästi kauden alusta lähtien.