Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur kertoo paluun keskikastiin tuntuvan äärimmäisen hyvältä.

Sveitsiläistallissa vietettiin kaksi todella vaikeaa vuotta ennen kuluvan kauden uusia kilpureita ja sääntömuutoksia. Alfa Romeot totuttiin näkemään taistelemassa joukon hännillä Williamseja sekä Haas-autoja vastaan, mutta tällä kaudella on eri ääni kellossa.

Tallissa on uudet kuljettajat Valtteri Bottas sekä Guanyu Zhou ja C42-auto vaikuttaa suorituskyvyltään kilpailukykyiseltä. Alfa Romeo on avauskilpailuiden perusteella jo tuttu näky vähintään aika-ajojen toisessa osiossa. Tallipäällikkö Vasseurilla onkin syytä hymyyn ja huumori tuntuu myös kukoistavan.

– Mukavaa tulla takaisin. On tämä paljon parempi Alpinen ja AlphaTaurin kanssa taistella kuin lääkäriauton, vitsailee Vasseur tallin aiemmista kausista.

– Se tuntuu hyvältä ja kilpailut ovat olleet viihdyttäviä meidän kannaltamme. Emme tosin anna liikaa huomiota lopputuloksille, sillä meillä on edelleen 20 kilpailua jäljellä.

– Tärkein asia on keskittyä kehitykseen ja siihen mitä voimme parantaa, jatkaa ranskalainen.

Vasseur sanoo olevansa myös kuskikaksikkoonsa tyytyväinen. Erityiskehut hän antaa talliin ykköskuljettajaksi hankitulle suomalaiskuljettajalleen. Bottas ohjaa esimerkillään sekä kokemuksellaan Alfa Romeota jatkuvasti oikeaan suuntaan. Kehityskohteita vielä riittää, mutta niistä mennään yhdessä läpi.

– Kun kaikki menee hyvin, niin silloin on kivaa ja heikoimmissa tilanteissa täytyy taas analysoida suhdettaan ihmisten välillä, jatkaa Vasseur.

– Emme ole tyytyväisiä aika-ajoomme ja meillä oli hyvä keskustelu ymmärtääksemme syyt. Kaikki pysyivät positiivisina varsinkin siksi, että olimme (Australiassa) Q1:ssä kuudensia, joten vauhti on siellä.

– Homma toimii täydellisesti, joten olen enemmän kuin tyytyväinen, fiilisteli Vasseur.

Lähde: motorsport.com