Alkukaudella kyykännyt Mercedes yrittää kuumeisesti ratkaista autonsa pomppimisongelman. Ensimmäisissä kilpailuissa keskikastiin valahtanut saksalaistalli on pysynyt iskuetäisyydellä Red Bullista sekä Ferrarista George Russellin loistosuoritusten avulla.

Talli on ollut konservatiivinen päivityksissään kauden alussa. Täysin uudet autot vuodelle 2022 ovat estäneet talleja reagoimaan ongelmiin nopeasti, sillä konseptit eivät ole vielä kaikille tuttuja. Tallin insinööri Andrew Shovlin on kuitenkin vakuuttunut, että Mercedes on hyvin perillä W13-kilpuristaan.

– Olemme oppineet autosta paljon, joten toivottavasti voimme tuoda päivityksiä jo Miamiin. Silloin tietäisimme, etenemmekö me oikeaan suuntaan kehityksen kanssa, Shovlin kommentoi Mercedeksen julkaisemalla videolla.

– Tiedämme, että emme voi ratkaista tätä yhdessä yössä. Tavoitteemme on vain ymmärtää autoa paremmin ja tietää, teemmekö oikeita asioita kehityksen kanssa. Emme voi tällä hetkellä käyttää autoa niillä säädöillä, mihin se on tarkoitettu. Auton pomppiminen estää sen.

Mercedes on kolmantena valmistajien pisteissä neljän kilpailun jälkeen.