F1-sarjassa toista stinttiään ajava Fernando Alonso ei ole valmis jättämään kuninkuusluokkaa vielä. Kaksinkertaisen maailmanmestarin sopimus Alpinen kanssa päättyy tähän kauteen, mutta Alonso näkee itsensä gridillä ainakin vielä 2-3 vuotta.

Alonso palasi muutaman vuoden tauoltaan viime vuonna. Espanjalaisen paras sijoitus oli kolmas Qatarin osakilpailussa.

Alonso oli mainio paluukaudellaan, mutta Alpinella on toinenkin huolenaihe. Hallitseva F2-mestari sekä viime vuosien suurin kuljettajalupaus Oscar Piastri tarvitsee ajopaikan pian. Austraalialainen olisi ollut omasta mielestään valmis F1-sarjaan jo tälle kaudelle, mutta nuorukainen joutui tyytymään testikuskin rooliin.

Alonso ei kuitenkaan tunne painetta suoriutua Piastrin edellä.

– Ei, en tunne painetta. Jos olisin 25, niin tästä ei edes keskusteltaisi, Alonso kommentoi Autosportille.

– Tämä on ikäkysymys. Kaikki yrittävät saada nuorukaisia autoon mahdollisimman nopeasti, mutta minusta kyse on suorituksesta. Minusta suoriuduin hyvin viime vuonna. Olin hieman Estebanin (Ocon) edellä, joten katsotaan miten tällä kaudella käy.

– Sanoin jo vuoden alussa, että tunnen olevani nopea. Nautin ajamisesta Formula ykkösissä. Joten pyrin kilpailemaan vielä pari vuotta.