Alfa Romeon kiinalaiskuljettaja Zhou Guanyu joutuu starttaamaan Emilia-Romagnan GP:n pääkilpailuun varikolta.

Alfa Romeo oli rikkonut parc fermé -sääntöä puuhastelemalla kiinalaiskuljettajan auton kimpussa vielä yli kaksi tuntia sprintin jälkeen, uutisoi RaceFans.

Autojen täytyy olla kahden tunnin sisällä sprintin jälkeen peiteltynä FIA:n sinettien kera, mutta näin ei ollut tapahtunut. Sveitsiläistalli rikkoi toistakin sääntöpykälää, sillä he jatkoivat kilpurinsa työstämistä ilman FIA:n tarkastajaa. Kyseessä lienee kuitenkin täysin tarkoituksellinen rikkomus, sillä Alfa Romeo myönsi mukisematta, että oli tehnyt juuri näin.

Vahinko ei ole Zhoulle suuri, sillä hän olisi joka tapauksessa startannut kilpailuun joukon hänniltä. Hänen lauantainen sprinttikilpailu päättyi Imolan ratavalleihin Pierre Gaslyn kanssa kolaroidessaan.